Mardrömsprojektet som förändrade filmindustrin
12-årige Jan Gradvall fick aldrig se ”Hajen” på bio. Kanske är det därför han i vuxen ålder är besatt av filmen som ritade om kartan för filmindustrin.
12-årige Jan Gradvall fick aldrig se ”Hajen” på bio. Kanske är det därför han i vuxen ålder är besatt av filmen som ritade om kartan för filmindustrin.
Anna Barkevall tog över en vanlig camping från sina föräldrar och förvandlade den till en semesterdestination: Böda Sand Beach Resorts. En tv-serie gjorde Böda rikskänt. Och pandemin gav chansen att locka en ny sorts gäster, berättar vd:n för Di Weekend. Nu drar högsäsongen i gång.
Det är bråda dagar för Jonas Lundberg, vd för sillföretaget Klädesholmen. Midsommar står för en tredjedel av årsomsättningen. Själv äter han sill i princip varje dag, berättar han i Di Weekends 21 snabba frågor.
Toyota Supra är en modell som entusiaster världen över alltid har hållit högt. Di Weekends biltestare provkör Toyota GR Supra A90 Final Edition, som byggs i 300 exemplar, och hoppas att köparna gör det bilen är byggd för och kör så det ryker.
Waxholms Hotell har gjort comeback och bjuder på en rad klassiska rätter. Men den som väntar sig skärgårdssmaker på skärgårdskrogen blir besviken. Läs alla Di Weekends krogtester i vår digitala superguide.
Kökschefen Emma Wixner inledde sin karriär på en kinakrog i Hudiksvall – i dag leder hon arbetet på stjärnkrogen Aira på Djurgården i Stockholm. För Di Weekend har hon skapat en midsommarmeny med bland annat råbiff, grillad makrill och clafouti med jordgubbar och punschgrädde. Här har du recepten.