
Skäl att vara otrogen mot champagne
Det fanns en tid när champagne var det enda som gällde. Allt firande skulle ske med champagne, och det var den enda värdiga mousserande drycken i hemmaköket och i restaurangen. Den tiden är förbi.
Det fanns en tid när champagne var det enda som gällde. Allt firande skulle ske med champagne, och det var den enda värdiga mousserande drycken i hemmaköket och i restaurangen. Den tiden är förbi.
Millesgården slår upp portarna för en stor retrospektiv utställning över Carl Milles, 150 år efter skulptörens födelse. ”Det är den största utställningen i modern tid över Carl Milles och hans konstnärskap”, säger utställningens kurator Evelina Berglund.
Efter 50 år bakom kameran, med världens största artister i fokus, jobbar Anton Corbijn fortfarande maximalt: han slutför en ny film, fotar åt Vogue – och ställer ut på Fotografiska i Stockholm. ”Ibland blir det lite för mycket. Man har inte många dagar ledigt”, säger han.
Renault fortsätter sin nostalgiflirt. Nu är det fyran, i Sverige känd som Laban, som får nytt elektriskt liv. Modellen är inte lika kaxig som småsyskonet Renault 5, men rymligare och har ett bagage som imponerar med tanke på att det är en liten bil.
Vinbaren Bâtard i Stockholm är mer än en vinbar. Enkel men djärv matlagning imponerar på Di Weekends krogtestare. Läs alla Di Weekends restaurangtester i vår stora krogguide.
CANNES. Filmfestivalen i Cannes är den största i världen och ger staden enorma inkomster. Hotell och restauranger ökar intäkterna trefaldigt under festivaldagarna. Men festivalen är mer än filmvisningar och röda mattan – det görs också affärer för miljarder. Filmskribenten Jan-Olov Andersson, som har besökt festivalen i 40 år, bjuder på en personlig rapport från årets upplaga.