Klimator: Microcap med asymmetrisk uppsida – potentiell multibagger

Klimator kombinerar växande kärnverksamhet med asymmetrisk tillväxtoption inom Automotive – handlas till 3x EV/EBIT 2027E.

Om bolaget

 

Klimator är ett svenskt teknikbolag specialiserat inom vägklimatologi och miljödata, med lösningar som kombinerar avancerad klimatmodellering, realtidsdata från fordon och ett egenutvecklat nätverk av IoT-sensorer. Bolaget har sedan år 2015 transformerat en tidigare konsultverksamhet till en skalbar, produktorienterad modell med SaaS-intäkter, vilket har resulterat i återkommande kassaflöden, hög bruttomarginal (+90%) och ökad kundinlåsning, vilket en churn-rate om nära 0 % påvisar.

 

Enkelt förklarat bygger Klimators erbjudande på att prognostisera väglag. Klimator fokuserar, till skillnad från meteorologer som SMHI, på att prognostisera mikroklimatet i diverse områden. Bolaget arbetar med vad man kallar en hyper-lokal modell där utgångspunkten är klimatet i ett område, men betydligt fler datakällor används för att kunna ge enskilda vägsegment en egen prognos. Bolagets kombinerar maskininlärning, regelbaserade algoritmer, statistiska och fysikaliska metoder, samt betydande tillgång till datapunkter för att göra prognoser. Exempel på datakällor är topografin i ett område, floating car data (kontinuerlig data från uppkopplade fordon), optiska sensorer, laserradar och en egentränad kamera för att identifiera halka. Därutöver har bolaget utvecklat en egen IOT-baserad (Internet of things) vägväderstation, som enligt bolaget genererar 50 mätpunkter till kostnaden av en traditionell statlig station. Baserat på datan delas vägen upp i klimatologiskt liknande segment. Datan och prognoser sammanställs i bolagets produkt Road Condition Data och säljs följaktligen som en komponent i bolagets SaaS-erbjudande.

 

Klimator är norra Europas starkaste leverantör av sådana här lösningar mot aktörer som saltar och plogar vägar. Kundgruppen består av kommuner, entreprenörer såsom Peab och Mesta, samt statliga vägverk såsom Trafikverket och BaneDanmark. Tidigare har hela vägar som löpt risk för ishalka saltats, medan Klimators lösning möjliggör partiella åtgärder vilket ger kostnadsbesparingar. Kommunen Næstved är ett exempel på en kund som använder Klimators Road Condition Data för dynamisk och automatiserad saltning. Detta innebär att ett fordon som är uppkopplat till bolagets mjukvarusystem automatiskt saltar där det finns behov, vilket enligt bolaget ger kostnadsbesparingar i spannet 22–55 %.

 

Klimator är organiserat i affärssegmenten Winter Road Maintenance, Sensor Solutions och Automotive:

 

Winter Road Maintenance

 

Winter Maintenance-segmentet erbjuder avancerade, datadrivna lösningar för att säkerställa vägarnas säkerhet under vinterförhållanden. Segmentet, som står för ungefär 90 % av bolagets intäkter, samlar in och analyserar data från över 10 000 väderstationer globalt, inklusive 800 i Sverige, väderprognoser, uppkopplade fordons realtidsinformation och snöröjningsaktiviteter. Genom att kombinera denna data med egna modeller skapar företaget detaljerade väderprognoser för vägsegment på ett femmeters intervall, vilket möjliggör precisa beslut för snöröjning och halkbekämpning.

 

Tjänsterna levereras som en SaaS-lösning med årliga kontrakt som ofta förnyas automatiskt. Prissättningen baseras på vägsegmentets längd, prognosens detaljeringsnivå och uppdateringsfrekvens, med priser mellan 10 000 och 15 000 EUR per segment och år. Segmentet omfattar både Road Condition Data (RCD) för avancerade förarassistanssystem och autonoma fordon, samt Road Status Information (RSI) för vägunderhåll, cykelvägar och gångbanor.

 

Klimator uppskattar den svenska marknaden för vinterväghållning till cirka 3 miljarder SEK årligen. För den nordiska marknaden uppskattas den adressbara marknaden vara mellan 5 och 7 miljarder SEK. Klimators produkter kan enligt bolaget spara kunder, konservativt räknat, 5–10 % i kostnader, vilket innebär en total potentiell kostnadsbesparing på mellan 250 miljoner och 700 miljoner SEK i Norden. Vid antagandet att företaget delar dessa besparingar 50/50 med kunderna, skulle den adressbara marknaden för Klimator vara mellan 125 miljoner och 300 miljoner SEK. Med nuvarande försäljning på cirka 20 miljoner SEK innebär detta en marknadspenetration på cirka 16 %. Detta segment, trots att det aldrig kommer att vara en miljardindustri, har potential att bli en mycket lönsam nisch med bruttomarginaler över 90 %.

 

Konkurrensen inom segmentet är uppdelad i två huvudsakliga delar. Offentliga aktörer som SMHI, DMI, MET.no och FMI är statligt finansierade och har en fördel när det gäller pris, men de har svårt att matcha Klimators lösning i fråga om noggrannhet och innovation. På den privata sidan dominerar Vaisala inom hårdvara (väderstationer och sensorer), men deras lösningar är generellt dyrare och saknar det specifika fokus som Klimator erbjuder. Andra aktörer som NIRA ses mer som partners än direkta konkurrenter. På internationell nivå finns även företag som DTN och AccuWeather i USA, men Klimator har ännu inte expanderat fullt ut i den regionen, medan Metdesk är en betydande aktör i Storbritannien.

 

Sensor Solutions

 

Sensor Solutions-segmentet inom Klimator grundades genom förvärvet av HedeDanmark i december 2020 för 550 000 DKK. Genom detta förvärv fick Klimator kontroll över HD Digital-verksamheten, som fokuserade på IoT-sensorer och tillhörande programvarutjänster. Vid förvärvet hade företaget årliga återkommande intäktre (ARR) om DKK 2,4 miljoner och cirka 1 300 installerade sensorer, år 2024 hade segmentet över 5 000 installerade sensorer och bidrog med SEK 9,2 miljoner i försäljning.

 

Sensor Solutions segmentet erbjuder IoT-baserade sensorer som mäter viktiga miljöparametrar, såsom temperatur (luft och väg), luftfuktighet, grundvattennivåer och andra relevanta miljöfaktorer. Dessa sensorer används av kunder för att optimera vägunderhåll och snöröjning, samt för att samla in data för mer precisa prognoser. Bolaget erbjuder en hårdvaruinstallation för SEK 11 000 per sensor och en årlig avgift på SEK 2 000 för att få tillgång till den insamlade datan. Den återkommande intäkten från dessa tjänster står för en stor del av segmentets försäljning, och churn-nivåerna är obefintliga.

 

Kunderna inkluderar statliga och kommunala vägentreprenörer som Trafikverket och Statens Vegvesen, samt kommuner som Uppsala och Skellefteå i Sverige och andra i Norden. Ett särskilt viktigt kontrakt för segmentet är ramavtalet med BaneDanmark, värt SEK 33 miljoner över åtta år, vilket ger skapar en stabil och långsiktig intäktsström och står för cirka 50 % av segmentets försäljning. Detta kontrakt understryker både marknadens potential och de starka synergierna mellan Klimators sensorer och deras övriga affärsområden. Sensorerna skickar hela 5,535 miljoner vädermeddelanden per månad och samlar in 27,7 miljoner datapunkter per vinterperiod, vilket gör det möjligt att fatta datadrivna beslut och optimera vinterväghållning effektivt.

 

Automotive

 

Automotive-segmentet fokuserar på att leverera avancerade lösningar för fordonsindustrin, särskilt genom teknologin AHEAD, vilket är en inbyggd sensorlösning som inte innebär en ny sensor utan istället förbättrar användningen av de existerande sensorerna i fordonen. Systemet delar upp de 50 meterna framför ett fordon i 10 x 10 cm rutor och ger detaljerad, realtidsinformation om vägförhållandena. Denna lösning gör det möjligt för avancerade förarassistanssystem (ADAS) och autonoma fordon (AD) att ta proaktiva beslut baserat på vägförhållandena framför dem.

 

Sedan år 2015 har AHEAD utvecklats genom pilotprojekt med flera ledande biltillverkare, inklusive en stor japansk fordonstillverkare. Försäljningen har hittills varit begränsad till pilotordrar och forskningsprojekt, men teknologin har stor potential att skalas upp. Klimator planerar att sälja AHEAD på licensbasis per fordon, vilket innebär att biltillverkare betalar en licensavgift för varje fordon som integrerar lösningen. Bolaget har inte specificerat det genomsnittliga priset per fordon (ASP), men IPO-dokumentationen indikerade att ett mål om SEK 180 miljoner i intäkter till 2027 skulle kräva volymkontrakt med sex biltillverkare, motsvarande cirka 4 miljoner bilar, detta skulle motsvara en genomsnittlig licensavgift på cirka SEK 45 per bil.

 

Trots att AHEAD ännu inte genererar några betydande intäkter, har Klimator ett starkt kontaktnät inom fordonsindustrin och har direktkontakt med 11 av de 14 största globala fordonstillverkarna. Klimator har också nyligen etablerat ett samarbete med Bosch, där Klimators Road Condition Data (RCD) integreras i Bosch logistikplattform för fleet management. Detta partnerskap är icke-exklusivt men potentiellt volymbaserat och kan ge betydande framtida intäktsmöjligheter, vilket skulle stärka företagets position på fordonsmarknaden och bidra till ökad intäktsström inom Automotive-segmentet.

 


.

Investeringsidé

 

Tillväxt trots slimmad organisation och ökat fokus på lönsamhet

 

Klimator har, trots en nedskärning av kostnader under år 2024 med 8 MSEK och en minskning av antalet anställda från 32 till 17 mellan Q3 2022 och Q4 2024, vuxit top-line under år 2024 med 16,5 %. Detta har resulterat i att EBIT-marginalen har ökat från -67,9 % 2023 till -7,3 % 2024, samtidigt som den var positiv om 6,9 % i det säsongsmässigt starka fjärde kvartalet. Detta åskådliggör den operationella skalbarhet som finns i Klimators affärsmodell. Redaktionen räknar med att Klimators inkrementella operativa kostnader vid fortsatt tillväxt är begränsade till nära noll, vilket bidrar till en estimerad rörelsemarginal om 18 % 2025E vid en prognostiserad omsättning om 52 MSEK, motsvarande ett rörelseresultat om 9,3 MSEK.

 

Väl positionerade för att kapitalisera på starka marknadstrender

 

Marknaden för vägväderinformation förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) om 8% till 2030E, vilket skapar en strukturell medvind. Framförallt drivs marknaden av digitaliseringen, vilken möjliggör kostnadsbesparingar och effektiviseringar. Klimator lyfter fram kunders vilja att äga och förstå sin egen data som en central faktor. Bolaget använder Mesta, Norges ledande företag inom drift och underhåll av vägar, som ett exempel på detta. Mesta anlitar flera olika underleverantörer, men det saknas ett standardiserat arbetssätt som alla använder, vilket skapar friktion och onödiga kostnader.

 

En annan nyckeltrend är automatiseringen, vilket är en särskilt viktig trend eftersom det råder brist på grundläggande arbetskraft inom sektorn, det vill säga chaufförer, vägarbetare och vägunderhållsoperatörer. En potentiell följd är löneinflation när tillgången till arbetskraft minskar, vilket riskerar att öka kostnader inom sektorn. Lösningen är i stor utsträckning automatisering, för att ersätta mänsklig arbetskraft med realkapital.

 

Vidare är hållbarhet och miljö en faktor som driver Klimators marknader. Salt riskerar att orsaka skador på vägar, broar och annan infrastruktur. Det kan potentiellt leda till korrosion på fordon och infrastrukturelement, vilket innebär att reparations- och underhållskostnader ökar. Dessa långsiktiga kostnader kan bli en ekonomisk belastning för både statliga och privata aktörer. Vidare leder det till förorening av grundvattnet och ökad salthalt i vattnet. Onödiga transporter för saltning där det egentligen inte är nödvändigt leder tillika till CO2-utsläpp.

 

Klimator är väl positionerade för att tillvarata den förväntade marknadstillväxten, vilket framförallt beror på den tekniska kompetens och det humankapital som företaget besitter. I en jämförelse med konkurrenterna Vaisala, DTN och Climacell i bolagets prospekt från 2020 framgick att Klimator är överlägsna avseende noggrannhet i prognos, upplösningskapacitet och uppdateringsfrekvens. Noggrannheten uppgick till +97 %, högsta upplösning av vägsegment var 5 meter och maximal uppdateringsfrekvens var 5 minuter. Detta kan jämföras mot övriga konkurrenter som samtliga hade en noggrannhet om 80 – 90 %, upplösningskapacitet om 100 meter och maximal uppdateringsfrekvens om 60 minuter. Den mest rimliga förklaringen till ovan är bolagets tillgång till humankapital. Vid tidpunkten för IPO:n var bolagets grundare, Jörgen Bogren och Torbjörn Gustavsson, ledande experter inom vägklimatologi. De har författat kurslitteratur inom området och bolaget har uppskattat att det finns ungefär 20 doktorander globalt med specialisering inom ämnet, varav fyra var anställda av Klimator. Samtliga svenska doktorander inom området hade varit mentorerade av grundarna, detta tydliggör hur nischat Klimator är, vilket tillika skapar tydliga konkurrensfördelar och inträdesbarriärer.

 

Högt insynsägande och ny storägare med expertis inom SaaS

 

I ägarlistan återfinns VD Emil Danielsson med en ägarandel om 1,7 %, samt grundarna och styrelsemedlemmarna Jörgen Bogren och Torbjörn Gustavsson med en ägarandel om 13,5.% vardera. Styrelseordförande Per Olof Danielsson äger 1,2 % av bolagets aktier. Vilket ingjuter förtroende för ett långsiktigt fokus och en ökad motivation för värdeskapande, samtidigt som har det ett positivt signalvärde.

 

Samtidigt har delgrundaren av SaaS-bolaget Modular Finance, Måns Flodberg, klivit in som storägare i Klimator med en ägarandel om 15,1 %. Måns Flodberg har varit en nyckelperson i framgångssagan som är Modular Finance, som de senaste fem åren har levererat en årlig genomsnittlig vinsttillväxt om 30 %. Några betydande slutsatser kan inte dras av detta, men det är värt att notera med hänsyn till Måns Flodbergs deltagande i framgångssagan Modular Finance samt erfarenhet av att driva SaaS-bolag. Det humankapital som tillförs bolaget i samband med detta bör ej underskattas.

 

Katalysatorer att bevaka

1.Volymavtal inom Automotive (AHEAD) – En OEM-order kan generera intäkter >30 MSEK/år
2.Ökad nordisk penetration inom Winter Maintenance – Expansion från 16% till >30% penetration

3.Resultat från pilotsamarbeten via Plug and Play – Kan signalera kommersiellt genombrott inom Automotive.

Värdering

 

För att värdera bolaget prognostiserar vi först ett rimligt EBIT-resultat för Winter Maintenance, Sensor Solutions, och Automotive separat.

 

Inom Winter Maintenance har Klimator en finansiell målsättning att nå en marknadsandel om 30 % på etablerade marknader 2027E, vilket är ekvivalent med den nordiska marknaden. Detta skulle innebära att företaget vinner 14 % av marknaden från en befintlig uppskattade marknadsandel om 16 %. Klimator uppskattar att den nordiska adressbara marknaden är mellan 5 och 7 miljarder SEK. Bolaget kan enligt egen utsaga kostnadsbespara kunder minst 5 – 10 % i kostnader, vilket innebär en potentiella kostnadsbesparing om mellan 250 – 700 MSEK. Vid antagandet att bolaget delar besparingarna lika med kunderna, skulle den adressbara marknaden vara mellan 125 – 300 MSEK. Givet att bolaget uppnår en marknadsandel om 30 % 2027E, motsvarar det en omsättning om ca 38 MSEK räknat på en adressbar marknad om 125 MSEK. Den operationella hävstången i affären möjliggör för bolaget att växa utan en ekvivalent ökning i kostnadsbasen. Vi räknar därför med totala kostnader om 42 MSEK 2027E, att jämföra med 35 MSEK under 2024. Detta innebär att rörelseresultatet estimeras till 3 MSEK, motsvarande en EBIT-marginal om 8 %.

 

Intäkterna från Sensor Solutions uppgick under år 2023 till 9,2 MSEK, bolaget har inte rapporterat segmentsförsäljningen för 2024 ännu, men förutsätts en historisk omsättningstillväxt om 15 – 20 % är det rimligt att förutsätta att segmentet omsatte ca 11 MSEK år 2024. Intäkterna för Sensor Solutions är återkommande och således antas dessa vara stabila. Därutöver adderas den årliga återkommande intäkten från ramavtalet med BaneDanmark om 4–5 MSEK, vilket löper över 8 år, samt en årlig organisk tillväxttakt om 10 %. Redaktionen prognostiserar att segmentet omsätter 20 MSEK år 2027E.

 

Kombineras intäkterna från Winter Maintenance och Sensor Solution ges intäkter om 58 MSEK. Totala kostnader för båda segmentet är 42 MSEK, varför det kombinerade rörelseresultatet estimeras till 16,1 MSEK, motsvarande en rörelsemarginal om 27,8 %.

 

För Automotive är bolagets interna målsättning att implementera lösningen i 2–3 miljoner fordon fram till år 2027E. Genomsnittligt försäljningspris per enhet uppskattas till ca 45 kronor, vilket innebär att omsättningen vid 2 miljoner fordon estimeras till 90 MSEK. Det råder hög osäkerhet kring kostnadsbasen för segmentet Automotive, till följd av att segmentet inte omsätter något idag. Smart Eye, som säljer hårdvara i form av kameror och ett tillhörande mjukvarusystem till fordonsindustrin via en identisk affärsmodell till ett genomsnittligt pris om 45 – 50 kr, har emellertid en bruttomarginal som uppgår till 90 %. Affärsmodellen är dessutom skalbar, varför konsensus räknar med att Smart Eye levererar en EBIT-marginal om 30 % 2026E. Smart Eye borde vara en bra måttstock för vilka marginaler Klimator kan uppnå. På grund av detta räknar vi med att segmentet har möjligheter att uppnå en långsiktig bruttomarginal om 90 %. Vi förutsätter däremot att en potentiell uppskalning kräver ökade kostnader i form av en utökad säljorganisation och ökade SG&A (Selling, general & administrative) kostnader, samt fortsatt produktutveckling och FoU-kostnader. Därför räknar vi med en EBIT-marginal om 10 % 2027E, motsvarande ett rörelseresultat om 9 MSEK. Redaktionen ser segmentet Automotive som en attraktiv option, där en potentiell kommersialisering kan skapa betydande aktieägarvärde.

 

Sammanställs prognostiserad omsättning från samtliga segment blir nettoomsättningen för Klimator till 160 MSEK, med ett EBIT-resultat beräknas till 35,6 MSEK, motsvarande en rörelsemarginal om 22,25 %. Bolaget har idag ett enterprise value om 75 MSEK, vilket skulle innebära att bolaget handlas till en EV/EBIT multipel om 2,1x 2027E.

 

Den direkta finska konkurrenten Vaisala, vilket är det mest jämförbara bolaget på aktiemarknaden, handlas till en EV/EBIT multipel om 20x. Med en antagen storleksrabatt om 50 % och osäkerhet kring kommersialiseringen av Automotive anser redaktionen att en EV/EBIT multipel om 8x anses skälig. Detta skulle innebära ett implicerat enterprise value om 284 MSEK 2027E, och justerat för nettokassan om 5 MSEK ett equity value om 289 MSEK, motsvarar det ett pris per aktie om 9,3 kr. Från dagens aktiekurs om 2,6 kr innebär detta en potentiell uppsida om 257 %, och en IRR (genomsnittlig årlig avkastning) om 53 %.

 

Värderas bolaget exkluderat segmentet Automotive, det vill säga uteslutande på basis av Winter Maintenance och Sensor Solutions, ges ett enterprise value om 128 MSEK. Vi förutsätter fortfarande en EV/EBIT multipel om 8x och rörelseresultatet för segmenten är 16,1 MSEK 2027E. Detta implicerar en potentiell uppsida om 63 %, och en IRR (genomsnittlig årlig avkastning) om 17 %. Vi anser att investerare bör värdera bolaget exklusive segmentet Automotive, och snarare betrakta detta som en option. Detta på grund av den höga osäkerhet som råder kring kommersialiseringen av segmentet.

 

Prognos ex. Automotive (MSEK)

2023A

2024A

2025E

2026E

2027E

Nettoomsättning

22.7

26.4

34,3

44,6

58

Tillväxt

14,3 %

16,3 %

30 %

30 %

 30 %

EBIT

-15.413

-1.927

0,2

8,0

16,1

Tillväxt

44,9 %

87,5 %

NM

2700,0 %

100,0%

EBIT-marginal

−67,9 %

−7,3 %

0,8 %

18,0 %

27,8 %

EV/S

3.x

2.6x

2,3x

1,79x

1,37x

EV/EBIT

-4.4x

-35.8x

400x

10x

4,9x

.

Prognos (MSEK)

2023A

2024A

2025E

2026E

2027E

Nettoomsättning

22.7

26.4

52

93

160

Tillväxt

14,3 %

16,3 %

97,0 %

79,0 %

72,0 %

EBIT

-15.413

-1.927

3,1

11,2

25,0

Tillväxt

44,9 %

87,5 %

568,0 %

261,0 %

123,0 %

EBIT-marginal

−67,9 %

−7,3 %

6,0 %

 12,0%

15,6 %

EV/S

3.x

2.6x

1.4x

0.8x

0.5x

EV/EBIT

-4.4x

-35.8x

25,0x

7,1x

3,2x

.

.

TICKER

KLIMAT

MCAP

80 MSEK

Senast Betalt

2,58 MSEK

.

.

SENASTE NYTT
Budgetnyhet: Nya satsningar på psykiatrin​​

Av: DI

Budgetnyhet: Nya satsningar på psykiatrin​​

   Regeringen och Sverigedemokraterna har gjort historiska satsningar på psykisk hälsa och psykiatri. Men behoven är stora och det behövs ytterligare satsningar. Därför satsar vi i vårändringsbudgeten totalt 550 miljoner kronor på psykiatrin, skriver företrädare från...

Låneutmanaren får grönt ljus av FI​​

Av: DI

Låneutmanaren får grönt ljus av FI​​

   Finansinspektionen ger Fedelta Finance klartecken som kreditmarknadsbolag. Det möjliggör ytterligare tillväxt och konkurrenskraft i bolaget, enligt styrelsens ordförande Johan Rutgersson. ”Traditionella aktörer behöver anpassa sig”, säger han.  ​Read More...

Nyheter

Anders Borg jublar över Stenbecks comeback​​

   Kinneviks tidigare vice ordförande Anders Borg jublar över Cristina Stenbecks comeback på ordförandeposten. ”Många av Kinneviks absolut bästa investeringar ligger hon personligen bakom. Detta skapar en väldigt positiv energi kring bolaget”, säger han till Di på Åre...

Svenska fotbollsspelet tar in 90 miljoner​​

   Den svenska spelutvecklaren Goals, med tidigare EQT Ventures-partnern Andreas Thorstensson i spetsen, får in ytterligare ett antal högprofilerade delägare.  I en nyss säkrad kapitalrunda på nära 90 miljoner kronor kliver flera kända svenska teknikprofiler nu in i...

Rubio: Grönland vill inte vara danskt​​

   Grönländarna vill inte vara en del av Danmark, hävdar USA:s utrikesminister Marco Rubio efter Natos utrikesministermöte i Bryssel.  ​ ​

Kommentar på Eltels ramavtal om 30 MSEK

ELTEL AB (“ELTEL” eller “Bolaget”) meddelade den 20 mars att bolaget har tecknat ett ramavtal om 30 MSEK av Öresundsbro Konsortiet för uppgradering av Öresundsbrons fibernät. Eltel har tidigare haft uppdrag i samband med byggnationen av ett antennsystem som förstärker...

Malmös bopriser spås fortsätta uppåt

   

Ganev efter beskedet: ”Vill leverera bättre”​​

   Kinneviks vd Georgi Ganev välkomnar Cristina Stenbecks återkomst som ordförande. Han vill inte spekulera kring om ett strategibyte kan ligga i korten när en stor del av styrelsen nu byts ut. ”Som vd tycker jag personligen att det oftast är bättre att göra en större...

AI och 55+ kan hjälp oss ur arbetsmarknadskrisen​​

   AI och kompetensväxling, reskilling, är avgörande strategiska verktyg för att företag och medarbetare ska hänga med – och inte riskera att hamna på efterkälken i en snabbt föränderlig arbetsmarknad, skriver Shoka Åhrman, sparekonom på SPP.  ​...

USA vacklar redan – då kom tullchocken​​

   Länge tycktes USA-ekonomin trotsa tyngdlagen med oväntad motståndskraft.  Men mängder av färsk data pekar mot att Donald Trump överskattat kraften att klara en tullchock.  ​ ​

Förvaltarna ser fortsatt skakiga börser

   

Du kanske också gillar

Av: DI

Anders Borg jublar över Stenbecks comeback​​

   Kinneviks tidigare vice ordförande Anders Borg jublar över Cristina Stenbecks comeback på ordförandeposten. ”Många av Kinneviks absolut bästa investeringar ligger hon personligen bakom. Detta skapar en väldigt positiv energi kring bolaget”, säger han till Di på Åre...

Svenska fotbollsspelet tar in 90 miljoner​​

Av: DI

Svenska fotbollsspelet tar in 90 miljoner​​

   Den svenska spelutvecklaren Goals, med tidigare EQT Ventures-partnern Andreas Thorstensson i spetsen, får in ytterligare ett antal högprofilerade delägare.  I en nyss säkrad kapitalrunda på nära 90 miljoner kronor kliver flera kända svenska teknikprofiler nu in i...

Kommentar på Eltels ramavtal om 30 MSEK

Av: DI

Kommentar på Eltels ramavtal om 30 MSEK

ELTEL AB (“ELTEL” eller “Bolaget”) meddelade den 20 mars att bolaget har tecknat ett ramavtal om 30 MSEK av Öresundsbro Konsortiet för uppgradering av Öresundsbrons fibernät. Eltel har tidigare haft uppdrag i samband med byggnationen av ett antennsystem som förstärker...